Lichtwerker en energetische bescherming

Als men het heeft over jezelf energetisch beschermen dan kan dit beleefd worden vanuit een gevoel van angst. Het is belangrijk om te weten dat het hebben van angst een lage trilling heeft welke dus ook angst aantrekt. De vibratie die je uitzend, zowel positief als negatief, daar krijg je dezelfde vibratie voor terug. Dit artikel gaat over hoe je als lichtwerker je energie kunt bewaken wat helemaal los staat van angst, maar alles te maken heeft met je eigen energie zuiver te houden waardoor je in balans blijft.Het afgelopen jaar is er ontzettend veel gebeurd wat een grote impact heeft gehad op de mensheid en energetisch ook goed voelbaar is. Als je meer dan gemiddeld gevoelig bent voor energie en je bent je hiervan bewust dan klinkt dit je vast bekend. Je weet dat je energie makkelijk kan wegslippen en daardoor kun je je aan het einde van de dag uitgeput of niet meer in balans voelen. Als lichtwerker draag je een stralend licht bij je en is het belangrijk om daar bewust mee om te gaan. Als iemand dat niet is dan kan diegene zich snel leeggezogen voelen in bepaalde situaties. Mensen kunnen zware energie bij zich dragen en niet de verantwoordelijkheid nemen over hun eigen donkere stukken. Dan kan het gebeuren dat zij licht bij jou komen tappen en spreekt men wel eens over energiezuigers. Jij zal hier vast wel de nodige levenslessen in hebben gehad en rock je tegenwoordig jouw gevoeligheid als geen ander. Maar wat er op dit moment energetisch allemaal gaande is op onze planeet is even van wat andere koek.


Momenteel komt er in het collectief veel zware energie naar boven dat healing nodig heeft en wat natuurlijk heel goed en mooi is. Al het duistere wordt naar het licht gebracht om gezien te worden en dat is ook de reden dat we als lichtwerker hier in deze tijd voor zijn gekomen. Dat wat er altijd is geweest, maar in het verborgene lag, daar wordt nu licht op geschenen. Dat wat zich nu afspeelt op aarde en met de mensheid is nodig zodat we uiteindelijk een mooiere en betere wereld kunnen creëren.Voor een lichtwerker is het belangrijk te weten dat hoe lichter je wordt hoe meer zichtbaar je ook bent voor het duister. Het is behoorlijk intens wat zich nu allemaal aan het uitspelen is in het collectieve veld en daarom is het nog meer van belang om je energie goed te bewaren en te bewaken. Op die manier kan je nog beter het lichtwerk blijven verrichten en uitdragen. Er zijn verschillende technieken te vinden die je kan toepassen om jezelf te beschermen. Je kunt zelf invoelen welke het fijnst is voor jou en waar je mee zou willen werken. Ook kan je kijken of er een techniek is die je dagelijks kan toepassen of wekelijks.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 9f649-fantasy-5053972_640.jpg


Hieronder volgen tips die je kunnen helpen je energie beter te beschermen.

  • Edelstenen zijn erg krachtige begeleiders om bij je te dragen. Vrijwel alle steentjes zijn mooi, maar natuurlijk zijn ze dat niet alleen maar. Een toermalijn reinigt, zuivert en transformeert zware energie tot een lichtere vibratie. Het reinigt en balanceert alle chakra’s en vormt een beschermend schild om je heen. Obsidiaan is een steen die negativiteit uit de omgeving absorbeert en geeft aarding. De gouden driehoek bestaat uit de edelstenen: bergkristal, amethist en rozenkwarts. Als je deze 3 stenen bij elkaar draagt zorgt dit voor een positieve energiestroom.
  • Het gebruiken van aurasprays zijn superfijn om te gebruiken. Niet alleen ruiken ze lekker, maar ze hebben ook zeker een toegevoegde waarde. Aan het einde van de dag is het fijn om je aura te reinigen met een auraspray. Soms is het ook goed om een bescherming over je aura heen te sprayen voordat je de deur uit gaat.
  • Het zingen/opzeggen van mantra’s, affirmaties of gebed zijn een krachtige manier om een diepe verbinding met de bron te voelen en het helpt om dichtbij jezelf te blijven.
  • Vraag om bescherming aan je gidsen en/of engelen. Zij zijn er namelijk altijd om ons te assisteren en het enige wat we hoeven te doen is te vragen ons te helpen. Voordat je gaat slapen is dit ook erg fijn om te doen aangezien we tijdens het slapen open komen te staan en we meestal astraal gaan reizen. Je wilt liever niet vermoeider wakker worden dan voordat je ging slapen toch?
  • Visualiseren is ook een manier om jouw licht te beschermen. Vraag om het goddelijke witte licht door je heen en over je heen te laten stromen en visualiseer dit gelijktijdig.
  • Je kan Aartsengel Michael vragen om energetische koorden te snijden tussen jou en de mensen waar je contact mee hebt gehad. Het kan namelijk onbewust zijn dat energetische koorden op dat moment belemmerend voor jou werken. Het doorsnijden van koorden is nooit kwaadwillend bedoelt. Het zorgt er voor dat je in jouw eigen energie terug komt.
  • Draken zijn krachtige begeleiders en kunnen alles wat niet bij jou hoort met hun vuur wegbranden. Als je leert werken met de drakenenergie zal je op een gegeven moment voelen hoe liefdevol en krachtig deze wezens zijn.
  • Je huis zuiveren is ook belangrijk om eens in de zoveel tijd te doen en dit hoeft niet per se een hele klus te zijn. Je kan met intentie je huis reinigen en daar salie of palo santo stokjes bij gebruiken. Wat ook fijn is om te doen is dagelijks wierook of een etherische olie te branden. Dit zorgt ervoor dat je woning in een fijne flow verblijft.


Zo zijn er natuurlijk nog veel meer technieken toe te passen. Als jij nog handige tips hebt om je energie goed te beschermen, laat het hieronder even weten! 😊Veel liefde en licht gewenst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: