Aartsengel Michaël

Aartsengel Michaël is een van de krachtigste aartsengelen en wordt gezien als het machtige hoofd van de beschermengelen. Hij staat bekend als de aanvoerder van Gods leger. Ook wordt Aartsengel Michaël de Prins der Aartsengelen genoemd. Hij staat voor liefde en bescherming en zijn energie is 1 van de sterkste en vurigste van alle Aartsengelen.

De naam Michaël betekent: Hij die als God is


Verandering

Hoewel Aartsengel Michaël in de bijbel wordt genoemd is hij niet gekoppeld aan religie. Net als alle Aartsengelen is hij er voor iedereen en kan en mag iedereen hem ook om hulp vragen of een beroep op hem doen. Vaak wordt Aartsengel Michaël aangeroepen als iemand zich niet veilig voelt en bescherming nodig heeft. Ga je bijvoorbeeld op reis dan kan je hem vragen om bescherming. Ook geeft hij ons de moed om de stappen te nemen richting onze dromen en wensen zodat we ons levensdoel kunnen waarmaken. Hij steunt ook bij veranderingen in het leven. Het is goed om te weten dat je altijd wordt geholpen, maar het is ook belangrijk om dat te geloven. Het is dus aan jou om de hulp waar je om hebt gevraagd ook te kunnen ontvangen.


Energetische koorden

Misschien staat hij hier wel het meest om bekend in de spirituele wereld. Aartsengel Michaël helpt bij het doorsnijden van koorden waar ik gretig gebruik van heb gemaakt een paar jaar geleden. Ik zat toen in een periode waar ik mezelf moest opladen en me moest ontdoen van zware energie. Het door laten snijden van energetische koorden tussen jou en anderen is een hele effectieve manier om weer terug te komen in je eigen energie. Energetische koorden kunnen namelijk heel belemmerend werken in je leven, omdat je energie constant wegvloeit. Vooral als je hooggevoelig/hoogsensitief bent is het goed om daar bewuster mee om te gaan. Het kan in elk geval geen kwaad om deze koorden door te breken. Aangezien zijn energie behoorlijk krachtig is voelde ik zijn aanwezigheid meteen om me heen komen. De vibratie in de ruimte waar je op dat moment bent verandert en je kan ook een hoge toon horen. Als dit gebeurde dan was dat voor mij het teken dat hij present was.


Kleuren

Tijdens mijn meditaties laat Aartsengel Michaël zich af en toe ook zien. De kleuren die bij hem horen zijn wit, zilver en kobalt blauw en zijn gigantische vleugels zijn parelmoer/wit van kleur. Hij verschijnt met zijn wapenrusting die bestaat uit o.a. zijn schild en zwaard. Het grote wit zilveren zwaard is dan meestal op mij gericht. Zijn gezicht is engelachtig, vriendelijk en straalt van liefde. Hij heeft een sterk lichaam en blond haar. Dit is hoe ik hem zie, maar dat kan voor iedereen anders zijn. Er zijn ook vele afbeeldingen te vinden waarop hij er verschillend uitziet. Ik geloof ook dat alles wat je van binnen uitstraalt een spiegelend effect heeft en dus ook naar de spirituele wereld. Aangezien Aartsengel Michaël bekend is in verschillende culturen denk ik dat mensen hem ook kunnen zien naar hoe men er in die cultuur uit ziet.


Beschermer

Voordat ik ga slapen vraag ik soms aan Aartsengel Michaël of hij aan mijn zijde wilt waken als ik astraal ga reizen. Astraal reizen doen we eigenlijk allemaal tijdens onze slaap, maar zijn we ons dit niet altijd meer bewust bij het ontwaken. Ik droomde een keer dat ik in een bos aan het praten was met andere mensen. Ik voelde opeens dat ik opzij moest kijken en ik zag Aartsengel Michaël op een afstandje van ons staan met zijn wapenrusting. Hij keek naar me en glimlachte en ik glimlachte terug 😄.


Tough love

Aartsengel Michaël is meer dan bereid om de mensheid te helpen op hun pad naar spirituele groei. Het is ook belangrijk te begrijpen dat hulp in verschillende vormen kan komen en dit komt niet altijd hoe we het hadden verwacht. Die niet verwachtte hulp heb ik ook eens ervaren en pas achteraf begreep ik dat de diepgewortelde angsten die nog in mij zaten werden getriggerd en losgelaten. Hierdoor voelde ik me uiteindelijk krachtiger en meer verbonden met mezelf dan ooit. Onthoud ook dat het nooit goed is om je afhankelijk op te stellen. Ook niet van de engelen en de Aartsengelen die ons altijd met liefde willen helpen. Aartsengel Michaël is ook zeker van de “tough love”. Daar ben ik toen wel achter gekomen. Hij beschermt je, maar tegelijkertijd zal hij je ook onderwijzen en je bij de hand nemen om je innerlijke donkere stukken naar boven te halen.


Contact maken

Er is nog veel meer informatie te lezen en te vinden over deze Aartsengel en hoe je met hem zou kunnen werken. Naar mijn ervaring hoef je helemaal geen ingewikkelde dingen toe te passen om contact te kunnen maken met zijn energie. Ik droeg vaak een sugiliet steentje, omdat deze is afgestemd op de energie van Aartsengel Michaël en vanwege de paarse kleur ook een beschermende werking heeft. Door middel van een meditatie of een ademoefening kan je ook contact met hem maken. Het is goed om een rustig moment te nemen en een vraag te stellen die in je opkomt en waar je misschien begeleiding bij nodig hebt van hem.

Ik wens je veel kracht en plezier met het werken met Aartsengel Michaël!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: